Page

Cas prospat cu chimen

·  Cas proaspat 400 g
·  unt 100 g
·  chimen 10 g
·  boia de ardei dulce 3 g
·  sare
 
Casul se curata de coaja, se taie bucati, se da prin masina de tocat, se adauga untul ce a fost frecat spuma, chimenul macinat si boiaua de ardei dulce si se potriveste gustul de sare. Se amesteca, pana ce compozitia s-a omogenizat, se aranjeaza pe un platou si se decoreaza dupa dorinta.

Ficatei de pasare in aspic

• Ficatei de pasare 350 g
• foi de dafin 1 buc
• aspic 600 g
• morcovi si patrunjelfiert 150 g
• verdeata 1 leg
• unt 20 g
• piper
• sare

Ficateii de pasare se curata de fiere si pielite si se fierb 10 min. in apa cu sare si o foaie de dafin. Se strecoara, se lasa sa se raceasca, se asaza in forme pentru aspic, se decoreaza cu felii de morcov si patrunjel fierte si taiate cu un dispozitiv de taiat ornamental legumele. Se incalzeste putin aspicul, se toarna peste ficatei si se pun formele la rece. Dupa ce aspicul s-a intarit, se scot ficateii din forme, incalzindu-se putin formele in apa fierbinte. Se asaza pe un platou si se decoreaza cu verdeata, cubulete de aspic si filigran de unt.

Franzela umpluta

• Franzela 1 buc
• sunca presata sau salam 200 g
• sardele 100 g
• masline 50 g
• unt 100 g
• gogosari 100 g
• lamaie 75 g

Se taie cele doua capete ale franzelei, apoi cu ajutorul unui cutit de transat se goleste franzela de miez. Se scot samburii maslinelor si se dau maslinele prin masina de tocat impreuna cu sunca presata sau salamul. Se adauga untul amestecat cu sardelele si zeama de lamaie, iar la sfarsit se pun gogosarii taiati cubulete. Se umple franzela, se tine o ora la rece, apoi se taie felii cu grosimea de 1 cm si se serveste.

Urda cu marar

• Urda 300 g
• smantana 100 g
• unt 100 g
• marar 1 leg
• sare

Se freaca untul, pana ce devine spumos, se adauga urda, trecuta prin masina de tocat, si smantana si se amesteca in continuare, pana ce se obtine o pasta omogena. Se pune mararul tocat marunt, se potriveste gustul de sare si se da compozitia la rece ca sa se intareasca. Se foloseste la sandviciuri. In loc de marar se poate folosi sibulet sau ceapa tocata.