Gustari cu oua

Oua pe canapea

·  Oua 6 buc
·  salata de boeuf 1.8 kg
·  mustar 25 g
·  sos Bechamel 100 g
·  aspic 250 g
·  gogosariin otet 50 g
·  verdeata 1 leg
 
Salata de boeuf se aranjeaza pe un platou, se asaza deasupra jumatatile de ou fierte tari si se napeaza cu sos Bechamel dres cu mustar si diluat cu aspic. Se decoreaza cu felii de gogosari si verdeata.

Oua umplute cu branza de vaci, telemea si unt

• Oua 10 buc
• branza de vaci proaspata 250 g
• telemea 50 g
• unt 125 g
• mararverde 1 leg
• boia de ardei dulce 5 g

Se fierb ouale, se lasa sa se raceasca, se taie in doua, se scot galbenusurile, care se amesteca cu untul, branza de vaci, telemeaua si boiaua de ardei, pana ce se obtine o pasta spumoasa. Cu acesta compozitie se umplu jumatatile de ou, se aranjeaza pe un platou si se decoreaza dupa dorinta.

Oua umplute cu carne de pasare

• Carne de pasare fiarta 300 g
• oua 10 buc
• lamaie 50 g
• mustar 20 g
• unt 50 g
• piper
• sare

Carnea de pasare fiarta se da de 2-3 ori prin masina de tocat. Ouale se fierb, se curata, se taie in doua, in lung si se scot galbenusurile. Se amesteca galbenusurile cu carnea, zeama de lamaie, mustarul si untul, pana ce se obtine o pasta omogena. La sfarsit se potriveste gustul cu piper si sare. Cu aceasta compozitie se umplu jumatatile de ou si se decoreaza dupa dorinta.

Oua umplute cu ficatei de pasare

• Oua 10 buc
• ficatei de pasare 200 g
• unt 100 g
• patrunjel verde 1 leg
• piper
• sare

Ouale se fierb, se curata de coaja, se taie in doua, in lungime, se scot galbenusurile, se trec prin sita impreuna cu ficatul de pasare, ce a fost fiert in apa, apoi se adauga untul, sarea si piperul. Se umplu jumatatile de ou cu aceasta compozitie si se preseaza cu verdeata. Se asaza ouale pe platou si se decoreaza platoul dupa dorinta.

Oua umplute cu ficat de porc

• Oua 10 buc
• ficat de porc 250 g
• unt 50 g
• mustar 20 g
• verdeata 1/2 leg
• piper
• sare

Se fierb ouale, se curata, se taie in doua, in lung, se scot galbenusurile, se trec prin sita si se amesteca cu untul. Ficatul se fierbe in apa cu sare, se trece de doua ori prin masina de tocat cu sita deasa, se amesteca cu galbenusurile si mustarul si se potriveste gustul cu piper si sare. Se umplu jumatatile de ou cu aceasta compozitie si se presara pe deasupra cate putina verdeata tocata marunt.

Oua umplute cu pasta de sardele

• Oua 8 buc
• sardele 100 g
• unt 50 g
• lamaie 50 g
• piper
• sare

Se fierb ouale, se curata, se taie in doua, in lung, se scot galbenusurile, se trec prin sita, se amesteca cu untul, sardelele sfaramate si cu furculita si zeama de lamaie, se potriveste gustul cu piper si sare si se omogenizeaza bine compozitia. Se umplu jumatatile de ou cu aceasta compozitie si se asaza deasupra fiecareia cate o bucatica mica de felie de lamaie curatata de coaja. Se asaza pe un platou si se decoreaza dupa dorinta.

Oua umplute cu peste

• Oua 8 buc
• ulei 150 g
• lamaie 50 g
• peste rasol 200 g
• mustar 20 g
• verdeata1/2 leg
• piper
• sare

Se fierb ouale, se curata, se taie in doua, in lung, se scot galbenusurile, se trec prin sita si se amesteca cu mustarul, zeama de lamaie si rasolul de peste dat prin masina de tocat. Se adauga uleiul, care se pune picatura cu picatura si se amesteca in continuare, pana ce se obtine o crema spumoasa. Se potriveste gustul cu piper si sare, se umplu jumatatile de ou cu aceasta compozitie si se presara deasupra cu verdeata tocata.