Paste de branza si carne

Pasta de branza de vaci cu ceapa

·  Branza de vaci 300 g
·  unt 150 g
·  smantana 100 g
·  ceapa 100 g
·  boia de ardeidulce 2 g
·  sare
 
Branza de vaci se amesteca cu untul, smantana, sarea si boiaua de ardei dulce, pana ce se obtine o pasta omogena. Se adauga ceapa tocata marunt si se amesteca. Se foloseste la sandviciuri.

Pasta de branza de vaci si telemea

• Branza de vaci proaspata 300 g
• telemea de oi 100 g
• unt 100 g
• chimen macinat10 g

Se amesteca branza de vaci trecuta prin sita, telemeaua data pe razatoare, untul frecat spuma si chimenul macinat, pana ce se obtine o pasta omogena, cu care se pot face sandviciuri sau se pot umple ardei grasi, care se pun la frigider si se servesc ca aperitiv.

Pasta de carne

• Friptura de porc rece 300 g
• unt 100 g
• mustar 20 g
• verdeata (asmatui) 1/2 leg
• piper
• sare

Carnea se trece 2-3 ori prin masina de tocat, se adauga untul frecat spuma, mustarul si asmatuiul tocat marunt, se amesteca bine si se potriveste gustul cu piper si sare. Se foloseste la sandviciuri.

Pasta de creier

• Creier de vaca sau porc 500 g
• ulei 100 g
• lamaie 50 g
• piper
• sare

Se lasa creierul sa stea 2 ore in apa ca sa se dizolve sangele, se curata de pielita si se fierbe timp de 20 min. in apa cu sare. Se trece printr-o sita, se adauga uleiul, picatura cu picatura, amestecandu-se ca la maioneza. Se condimenteaza cu piper macinat, sare si putina zeama de lamaie. Se foloseste la sandviciuri.

Pasta de ficat

• Ficat de porc 300 g
• unt 100 g
• smantana 100 g
• oua 3 buc
• piper
• sare

Ficatul se curata de vine si pielite, se fierbe in apa fara sare, se trece de 2-3 ori prin masina de tocat cu sita deasa, se adauga galbenusurile fierte, untul, smantana, sarea si piperul si se amesteca, pana ce compozitia se omogenizeaza. Se foloseste la sandviciuri

Pasta de ficat cu ciuperci

• Ficat de porc 400 g
• ciuperci 500 g
• ceapa 250 g
• untura 50 g
• unt 150 g
• piper
• sare

Ficatul se curata de pielite si vine, se taie bucati si se opareste. Ceapa se toaca marunt, se caleste in untura, se adauga ficatul si se prajeste sub capac. Ciupercile se curata, se fierb 15 min., se lasa sa se scurga, se taie straifuri si se calesc in 50 g unt. Se amesteca ficatul cu ceapa si ciupercile si se trec de doua ori prin masina de tocat. Se adauga restul de unt si se amesteca pana ce pasta devine spumoasa. Se potriveste gustul cu piper si sare si se foloseste la sandviciuri.

Pasta de hamsii

• Hamsii 300 g
• ceapa 300 g
• mere 800 g
• franzela 150 g
• unt 100 g
• ulei 50 g
• lamaie 100 g
• masline 150 g

Hamsiile se desareaza, se taie capetele si cozile si se trec de doua ori prin masina de tocat impreuna cu merele curatate de coaja si seminte, ceapa si franzela taiata felii si curatata de coaja. Untul se freaca cu uleiul si zeama de lamaie si se amesteca cu restul compozitiei. Se aranjeaza pasta pe un platou si se decoreaza cu masline.

Pasta de heringi sarati

• Heringi sarati 500 g
• ceapa 400 g
• cartofi 400 g
• unt 200 g
• lamaie 100 g
• sare

Se scot fileurile heringilor, se lasa cateva ore in apa rece ca sa se desareze, se scurg si se trec de doua ori prin masina de tocat cu sita deasa. Cartofii se coc in cuptor, se rup in doua, se scot miezurile cu o lingurita, se sfarama cu furculita si se lasa sa se raceasca. Ceapa se taie felii, se da sare si se lasa sa stea 1-2 ore, se spala cu apa rece, se scurge si se trece prin masina de tocat. Se amesteca heringii cu ceapa si cartofii, se adauga untul si se potriveste gustul cu zeama de lamaie.

Pasta de masline pentru sandviciuri

• Masline 300 g
• unt 200 g
• telemea 100 g
• branza de vaci 200 g

Se scot samburii maslinelor, se dau maslinele prin masina de tocat, se amesteca cu untul, telemeaua rasa si branza de vaci, pana ce se obtine o pasta spumoasa ce este folosita la sandviciuri.

Pasta de peste afumat

• Peste afumat 300 g
• ceapa 500 g
• mere 800 g
• unt 150 g
• ulei 50 g
• lamaie 100 g
Se scot fileurile pestelui, se desareaza si se trec de 2-3 ori prin masina de tocat impreuna cu ceapa curatata si taiata in sferturi si merele curatate de coaja si seminte. Se adauga untul, uleiul si zeama de lamaie si se amesteca, pana ce se obtine o pasta alifioasa. Se foloseste la sandviciuri.

Pasta de salam

• Salam de vara sau italian 300 g
• unt 100 g
• mustar 10 g

Salamul se curata de pielita si se trece de doua ori prin masina de tocat cu sita deasa. Se adauga untul frecat spuma si mustarul si se omogenizeaza compozitia. Se foloseste la sandviciuri.

Pasta de telemea cu chimen

• Branza telemea de oi 200 g
• unt 150 g
• smantana 100 g
• chimen 10 g

Untul se amesteca cu telemeaua data pe razatoare, smantana si chimenul macinat fin, pana ce se obtine o pasta omogena. Cu aceasta pasta se pot umple rosii, ardei grasi sau castraveti verzi. De asemenea se poate folosi la sandviciuri.

Pasta de telemea si masline

• Branza telemea de oi 200 g
• unt 150 g
• smantana 100 g
• masline 100 g

Se fierb maslinele timp de 45 min., se lasa in apa cateva ore, se scot samburii si se trec maslinele prin masina de tocat impreuna cu branza telemea. Se adauga untul si smantana si se amesteca bine, pana ce se obtine o pasta spumoasa. Se foloseste la sandviciuri.